Bijeenkomst puberteit bij EMB

Puberteit bij jongeren met ernstige meervoudige beperkingen (EMB)! Dat was het thema van de ouderavond die werd georganiseerd door Reinaerde kinderdagcentrum de Vlindervallei in Veenendaal. Nicole van den Dries was aanwezig vanuit de campagne Ik ga EMB om te vertellen over haar ervaringen met haar puberdochter Yrsa.

De avond werd ingeleid door een gedragsdeskundige met een helder theoretisch praatje, gebaseerd op het boek ‘Pubers laten van zich horen’ van Amerpoort. Daarna werd aan de hand van uitdagende stellingen gediscussieerd rondom thema’s zoals; gedrag en emoties, ontwikkeling en aanbod, lichaam en seksualiteit. Ouders en begeleiders gaven na afloop aan dat ze deze avond als zeer waardevol hebben ervaren en graag een herhaling zien.  Meer informatie over puberteit bij EMB jongeren:
Boek pubers laten van zich horen, gratis te downloaden via https://bit.ly/2s9wH1Z
Website Seksualiteit&EMB, http://seksualiteitemb.nl/

Terug naar het nieuwsoverzicht

Mocht je iets missen in de Inspiratiebox of heb je bepaalde ideeën? Dan horen we dat graag! Je kunt ons bereiken via info@ikgaemb.nl
De Inspiratiebox blijft in ontwikkeling en er wordt hard gewerkt aan de mogelijkheid om je eigen filmpje, waar jij de hoofdrol in speelt, te uploaden en te delen met een groot publiek. We houden je op de hoogte!

Spring naar toolbar