App: Baby’s Musical Hands

Korte beschrijving van de app:

Musical Hands is een muzikale app met vijftien vierkanten die je kan aanraken. De rode vierkanten maken drumgeluiden, de gele vierkanten spelen pianonoten en de blauwe vierkanten spelen gitaarnoten.

Prijs:

  • € 1,09

Beschikbaar via:

  • App Store
  • Google Play

Instellingen van de app:

Er zijn geen instellingen die veranderd kunnen worden in deze app.

Spelen:

Open de app Baby Musical Hands en je komt direct op het speelscherm terecht.  Laat de jongere met zijn/haar hand over het scherm vegen en ontdek welke muzieksoorten je allemaal hoort. Iedere kleur en ieder vakje geeft een ander geluid. Ook zie je bij elke aanraking sterretjes op het beeldscherm verschijnen.

Soortgelijke apps:

  • Keezy classic

Tips:

  • Schakel begeleide toegang in. Begeleide toegang houdt in dat je delen van het touchscreen van een iPhone of iPad kunt uitschakelen, zodat de jongere een bepaalde app niet kan verlaten. Hoe je begeleide toegang inschakelt, lees je in het bijgevoegde document: Begeleide toegang
  • Hoe je de tablet goed kan positioneren voor een jongere met EMB en hoe je deze kan beschermen met een beschermhoes, lees je in het bijgevoegde document: Positionering tablet

De beschrijvingen van apps die zijn opgenomen in de EMB Inspiratiebox zijn bedoeld voor jongeren met ernstige meervoudige beperkingen (EMB). Onder jongeren met EMB wordt hier verstaan; jongeren met een ernstige verstandelijke beperking en een lichamelijke beperking met zeer beperkte handfunctie. 

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.