App: Bla | Bla | Bla

Korte beschrijving van de app:

Interactieve app die reageert op (stem)geluiden.

Prijs:

  • Gratis

Beschikbaar via:

  • App Store

Instellingen van de app:

Open de app en je komt direct in het speelscherm terecht. Onderin zie je een balk met 4 vakjes. Met de pijltjes kan je wisselen van lay-out. Je kan ook wisselen van layout door op een willekeurige plaats op het scherm te tikken. Druk op het gezichtje om alle lay-outs te zien. Druk op i voor instellingen. Hier kan je het volgende instellen:

  • Audio sensitivity: Hier kan je de gevoeligheid van de audio instellen. Standaard staat deze ingesteld op tien, hij reageert dan al op de kleinste geluiden. Hoe lager de gevoeligheid, hoe harder je geluid moet maken voor interactie.
  • Loop mask: Als je deze instelling op ON zet, wisselt het scherm na het aantal ingestelde seconden van layout. Als je deze instelling op OFF zet blijft de layout hetzelfde en moet je deze handmatig wisselen.
  • Loop time: Hier kan je het aantal seconden instellen voor het wisselen van de layout.

Spelen:

Positioneer de iPad zo voor de jongere dat hij/zij de visuele effecten van de app goed kan zien. Maak eventueel eerst zelf een geluid zodat de jongere de effecten hiervan kan zien. Daag dan de jongere uit om ook geluid te maken. Dit kan met de stem zijn, maar wanneer dit niet mogelijk is kan dit bijvoorbeeld ook met een muziekinstrumentje of door te slaan op tafel of op het rolstoelblad. De ene lay-out heeft meer visuele effecten dan de andere lay-out. Kijk samen welke lay-out het meeste aanspreekt.

Soortgelijke apps:

  • Sensory, Speak up too.

Tips:


De beschrijvingen van apps die zijn opgenomen in de EMB Inspiratiebox zijn bedoeld voor jongeren met ernstige meervoudige beperkingen (EMB). Onder jongeren met EMB wordt hier verstaan; jongeren met een ernstige verstandelijke beperking en een lichamelijke beperking met zeer beperkte handfunctie. 

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.