App: Bubble Wrap Popping Relax Game

Korte beschrijving van de app:

In dit spel kun je digitaal bubbeltjes plastic laten poppen. Veeg of tik op het scherm en hoor en zie hoe de bubbeltjes poppen.

Prijs:

  • Gratis
  • In de app heb je de mogelijkheid om advertenties te verwijderen. Dit kost € 2,29.

Beschikbaar via:

  • App Store

Instellingen van de app:

Open de app en ga rechts onderin naar instellingen.

  • Hue Bubble color: Als je deze aanvinkt kan de achtergrondkleur van het scherm veranderd worden in een kleur naar keuze.
  • Background Music: Als je deze aanvinkt kan je ervoor kiezen om achtergrondmuziek aan te zetten. Tijdens het spelen hoor je dan de muziek en het poppen van de bubbels. Er zijn vier verschillende audio’s van rustgevend naar wat drukkere muziek.
  • Touch Mode: Hier kan de bediening van de tablet ingesteld worden: veegmodus – lichte aanraking – normale aanraking.

Als de instellingen naar wens zijn aangepast druk je rechts boven op het kruisje. Je kan  ook de grootte van de bubbeltjes aanpassen door op het hoofdscherm links onderin op change size te drukken. Er zijn totaal drie verschillende groottes.

Spelen:

Open de app Bubble Wrap Popping en je komt gelijk in het speelscherm. Laat de jongere met zijn/haar hand over het scherm vegen of gericht tikken op de bellen. Wanneer (bijna) alle bubbels gepopt zijn, druk je onderaan het scherm in het midden op refresh, er opent dan weer een nieuw scherm met bubbeltjes.

Tips:

  • Schakel begeleide toegang in. Begeleide toegang houdt in dat je delen van het touchscreen van een iPhone of iPad kunt uitschakelen, zodat de jongere een bepaalde app niet kan verlaten. Hoe je begeleide toegang inschakelt, lees je in het bijgevoegde document: Begeleide toegang
  • Hoe je de tablet goed kan positioneren voor een jongere met EMB en hoe je deze kan beschermen met een beschermhoes, lees je in het bijgevoegde document: Positionering tablet

De beschrijvingen van apps die zijn opgenomen in de EMB Inspiratiebox zijn bedoeld voor jongeren met ernstige meervoudige beperkingen (EMB). Onder jongeren met EMB wordt hier verstaan; jongeren met een ernstige verstandelijke beperking en een lichamelijke beperking met zeer beperkte handfunctie. 

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.