App: De Aardbeientuin (The Strawberry Garden)

Korte beschrijving van de app:

Een boek dat luidop wordt voorgelezen met interactieve illustraties. Doordat je moet swipen om naar de volgende bladzijde te gaan is deze app voor jongeren met een zeer beperkte handfunctie meer geschikt om samen te gebruiken.

Prijs:

  • € 2,29

Beschikbaar via:

  • App Store

Instellingen van de app:

Open de app. Wanneer je deze voor de eerste keer opent vraagt hij om een taal te selecteren. Wil je deze later nog aanpassen dan kan dit door op het hoofdscherm rechts onderin op het plaatje met A te tikken.

Spelen:

Kies voor Lees mij of voor zelf lezen. Wanneer je kiest voor Lees mij dan wordt het boek voorgelezen. Wanneer je kiest voor zelf lezen krijg je de tekst met afbeeldingen te zien. Wanneer je op een willekeurige plaats op de illustratie drukt hoor je geluiden die bij het plaatje passen. Bijvoorbeeld: de poes gaat mauwen of je hoort opa jan geluid maken. Nadat de bladzijde is voorgelezen moet je op het pijltje drukken om naar de volgende bladzijde te gaan of naar rechts swipen om de bladzijde om te slaan.

Tips:

  • Schakel begeleide toegang in. Begeleide toegang houdt in dat je delen van het touchscreen van een iPhone of iPad kunt uitschakelen, zodat de jongere een bepaalde app niet kan verlaten. Hoe je begeleide toegang inschakelt, lees je in het bijgevoegde document: Begeleide toegang
  • Hoe je de tablet goed kan positioneren voor een jongere met EMB en hoe je deze kan beschermen met een beschermhoes, lees je in het bijgevoegde document: Positionering tablet

De beschrijvingen van apps die zijn opgenomen in de EMB Inspiratiebox zijn bedoeld voor jongeren met ernstige meervoudige beperkingen (EMB). Onder jongeren met EMB wordt hier verstaan; jongeren met een ernstige verstandelijke beperking en een lichamelijke beperking met zeer beperkte handfunctie. 

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.