App: Fireworks Tap

Korte beschrijving van de app:

Bij iedere willekeurige aanraking op het scherm zie je vuurwerk en hoor je realistische vuurwerk geluiden.

Prijs:

  • App Store – gratis
  • Play Store – € 2,19

Beschikbaar via:

  • App Store
  • Play Store

Instellingen van de app:

Open de app. Links en rechts onderin zie je twee kleine pijlen. Wanneer je hierop klikt verander je van achtergrond. Er zijn vijf verschillende achtergronden.

Spelen:

Open de app en je komt direct in het speelscherm terecht. Laat de jongere het scherm aanraken en er verschijnt vuurwerk op het scherm. Wanneer het scherm niet wordt aangeraakt zie je ook geen vuurwerk. Wanneer je je hand continu op het scherm houdt dan blijf je hier vuurwerk zien en horen.

Tips:

  • Schakel begeleide toegang in. Begeleide toegang houdt in dat je delen van het touchscreen van een iPhone of iPad kunt uitschakelen, zodat de jongere een bepaalde app niet kan verlaten. Hoe je begeleide toegang inschakelt, lees je in het bijgevoegde document: Begeleide toegang
  • Hoe je de tablet goed kan positioneren voor een jongere met EMB en hoe je deze kan beschermen met een beschermhoes, lees je in het bijgevoegde document: Positionering tablet

De beschrijvingen van apps die zijn opgenomen in de EMB Inspiratiebox zijn bedoeld voor jongeren met ernstige meervoudige beperkingen (EMB). Onder jongeren met EMB wordt hier verstaan; jongeren met een ernstige verstandelijke beperking en een lichamelijke beperking met zeer beperkte handfunctie. 

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.