App: Keezy Classic

Korte beschrijving van de app:

Keezy classic is een muzikale app met acht tegels die je kan aanraken. Iedere tegel heeft een eigen geluid, je kan ze alle acht tegelijk laten afspelen en zo je eigen jam (muziekritme) creëren. Daarnaast is het ook mogelijk om zelf geluiden op te nemen en deze achter de tegels te plaatsen.

Prijs:

  • Gratis

Beschikbaar via:

  • App Store

Instellingen van de app:

Open de app en je komt direct op het hoofdscherm terecht. In het midden van het scherm zie je een zwarte cirkel. Houdt deze even in gedrukt om de instellingen te openen.

  • Gele cirkel: Hier kan je kiezen uit bestaande opnames. Standaard is ingesteld: Welcome to Keezy. Later zie je hier ook je eigen gemaakte opnames.
  • Groene cirkel (+): Hier kan je zelf opnames maken achter elke tegel. Als je deze optie selecteert ga je terug naar het hoofdscherm. Nu zie je bij elke tegel een microfoon staan. Druk op een tegel om je eigen geluid op te nemen. Zodra deze is opgenomen verdwijnt de microfoon uit de tegel. Je kan elk geluid opnemen, stemgeluid, ander muziekinstrument, geluiden van dieren et cetera. Iedere keer als je op de groene cirkel drukt kan je weer een nieuwe opname maken. De oude opname blijft bewaard, deze kun je terug vinden bij de gele cirkel. De naam kan je wijzigen door op het rondje achter de naam te tikken.
  • Rode cirkel (x): Hier kan je je eigen gemaakte geluiden weer verwijderen.
  • Paarse cirkel: Hiermee maak je ongedaan wat je in de vorige stap hebt gedaan.
  • Oranje cirkel: Hiermee maak je een opname die je later kan delen via bijvoorbeeld sociale media. Druk op de oranje cirkel en begin met spelen. Wanneer je klaar bent druk je op de knop in het midden. Je kunt nu je jam beluisteren, een naam geven en delen.

Spelen:

Kies met welke opname je muziek wilt maken; met een eigen gemaakte opname of met een bestaande opname. (lees bij de instellingen van de app hoe je een eigen gemaakte opname kunt maken) Laat de jongere op een tegel tikken of met zijn/haar hand over het scherm vegen; een tegel wordt nu geactiveerd. Luister naar de verschillende geluiden achter iedere tegel en maak je eigen jam (muziekritme)!

Soortgelijke apps:

  • Baby musical hands

Tips:

  • Schakel begeleide toegang in. Begeleide toegang houdt in dat je delen van het touchscreen van een iPhone of iPad kunt uitschakelen, zodat de jongere een bepaalde app niet kan verlaten. Hoe je begeleide toegang inschakelt, lees je in het bijgevoegde document: Begeleide toegang
  • Hoe je de tablet goed kan positioneren voor een jongere met EMB en hoe je deze kan beschermen met een beschermhoes, lees je in het bijgevoegde document: Positionering tablet

De beschrijvingen van apps die zijn opgenomen in de EMB Inspiratiebox zijn bedoeld voor jongeren met ernstige meervoudige beperkingen (EMB). Onder jongeren met EMB wordt hier verstaan; jongeren met een ernstige verstandelijke beperking en een lichamelijke beperking met zeer beperkte handfunctie. 

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.