App: OWLIE BOO

Korte beschrijving van de app:

Een app met verschillende (educatieve) spelletjes op drie verschillende niveaus: Niveau één is hierbij geschikt voor jongeren met een zeer beperkte handfunctie en dit niveau wordt dan ook alleen uitgewerkt. In dit niveau hoef je het scherm alleen maar op een willekeurige plaats aan te raken voor interactie. Het scherm moet wel steeds opnieuw aangeraakt worden om een actie te zien. Let op: bij de onderdelen dieren en honden moet er geswiped worden om naar het volgende scherm te gaan. Kies met welk thema je wilt spelen.

Prijs:

  • Deze app heet Owlie Boo.
  • € 2,29. Deze app heet Owlie Boo Premium. Dit is een reclame vrije versie.

Beschikbaar via:

  • App Store
  • Google Play

Instellingen van de app:

Er zijn geen instellingen die veranderd kunnen worden in deze app.

Spelen:

Open de app en druk op spelen. Kies een spel uit bij niveau één. 0Laat de jongere het scherm aanraken en ontdekken wat er gebeurt. Ieder thema is weer anders! De spellen gaan eindeloos door. Wanneer je alle onderdelen hebt gezien, herhaalt het spel zich weer.

Soortgelijke apps:

  • Peekaboo HD

Tips:

  • Schakel begeleide toegang in. Begeleide toegang houdt in dat je delen van het touchscreen van een iPhone of iPad kunt uitschakelen, zodat de jongere een bepaalde app niet kan verlaten. Hoe je begeleide toegang inschakelt, lees je in het bijgevoegde document: Begeleide toegang
  • Hoe je de tablet goed kan positioneren voor een jongere met EMB en hoe je deze kan beschermen met een beschermhoes, lees je in het bijgevoegde document: Positionering tablet

De beschrijvingen van apps die zijn opgenomen in de EMB Inspiratiebox zijn bedoeld voor jongeren met ernstige meervoudige beperkingen (EMB). Onder jongeren met EMB wordt hier verstaan; jongeren met een ernstige verstandelijke beperking en een lichamelijke beperking met zeer beperkte handfunctie. 

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.