App: Peeping Musicians

Korte beschrijving van de app:

Wacht en kijk naar de muzikant terwijl ze ‘gluren’ vanaf de boven-, onderkant of zijkant van het scherm. Raak de muzikant aan om ze te laten bewegen en een muziekstuk af te laten spelen. Deze app is ook geschikt voor jongeren om hun hand-oog coördinatie te verbeteren en om te oefenen met touchscreen. Let wel: er moet gericht getikt worden op de muzikanten.

Prijs:

  • € 3,49

Beschikbaar via:

  • App Store

Instellingen van de app:

Er zijn geen instellingen die veranderd kunnen worden in deze app.

Spelen:

Open de app Peeping Musicians en druk op play. Het spel begint dan meteen. De jongere ziet een zwart scherm, wacht even en kijk naar de muzikant terwijl ze ‘gluren’ vanaf de boven-, onderkant of zijkant van het scherm. Tik gericht op de  muzikant om ze te laten bewegen en een muziekstuk af te laten spelen. Na een korte animatie, verschijnt er weer een nieuwe muzikant op het scherm.

Tips:

  • Schakel begeleide toegang in. Begeleide toegang houdt in dat je delen van het touchscreen van een iPhone of iPad kunt uitschakelen, zodat de jongere een bepaalde app niet kan verlaten. Hoe je begeleide toegang inschakelt, lees je in het bijgevoegde document: Begeleide toegang
  • Hoe je de tablet goed kan positioneren voor een jongere met EMB en hoe je deze kan beschermen met een beschermhoes, lees je in het bijgevoegde document: Positionering tablet

De beschrijvingen van apps die zijn opgenomen in de EMB Inspiratiebox zijn bedoeld voor jongeren met ernstige meervoudige beperkingen (EMB). Onder jongeren met EMB wordt hier verstaan; jongeren met een ernstige verstandelijke beperking en een lichamelijke beperking met zeer beperkte handfunctie. 

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.