App: Sensory Just Touch

Korte beschrijving van de app:

Een app met meer dan 30 verschillende aanraak-effecten. Verander je gezicht in de gezichtenzaal of ervaar patronen die reageren op aanraking.

Prijs:

  • Gratis

Beschikbaar via:

  • App Store
  • Google Play

Instellingen van de app:

Geef de app toegang tot de camera ( dit kan via de app of instellingen op de tablet zelf). Verder heeft de app geen instellingen die je kunt veranderen.

Spelen:

Open de app, je komt nu in het hoofdmenu terecht. Het vierkant links boven, is de spiegelzaal. Hier heb je de camera van de tablet voor nodig. Als je deze wilt spelen, zorg dan dat de tablet goed gepositioneerd is voor de jongere, zodat hij/zij zichzelf kan zien. Het leukste effect krijg je wanneer de jongere ook de tablet kan aanraken, wanneer dit niet lukt, doe dit dan samen met de jongere. De andere vierkanten zijn verschillende patronen, wanneer je het scherm aanraakt reageren de patronen hierop. Ze veranderen van kleur of roteren bijvoorbeeld. Kies samen met de jongere uit 1 van de 4 afbeeldingen en tik erop. Wanneer de jongere nu het scherm aanraakt ervaart hij verschillende effecten. Bovenin het scherm zie je een x en een +. De x staat voor terug naar het hoofdmenu, door op de + te drukken, ga je door naar het volgende patroon.

Soortgelijke apps:

  • Sensory Air (alleen camera aanraak-effecten)
  • Sensory Splodge

Tips:

  • Schakel begeleide toegang in. Begeleide toegang houdt in dat je delen van het touchscreen van een iPhone of iPad kunt uitschakelen, zodat de jongere een bepaalde app niet kan verlaten. Hoe je begeleide toegang inschakelt, lees je in het bijgevoegde document: Begeleide toegang
  • Hoe je de tablet goed kan positioneren voor een jongere met EMB en hoe je deze kan beschermen met een beschermhoes, lees je in het bijgevoegde document: Positionering tablet

De beschrijvingen van apps die zijn opgenomen in de EMB Inspiratiebox zijn bedoeld voor jongeren met ernstige meervoudige beperkingen (EMB). Onder jongeren met EMB wordt hier verstaan; jongeren met een ernstige verstandelijke beperking en een lichamelijke beperking met zeer beperkte handfunctie. 

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.