App: Speak Up Too – speech fun

Korte beschrijving van de app:

Maak geluid en zie de dieren of de ballonnen groeien en bewegen! Hoe luider de stem of het geluid, hoe groter de vorm of patroon wordt.

Prijs:

Gratis

Beschikbaar via:

  • App Store
  • Google Play

Instellingen van de app:

Geef de app toegang tot de microfoon. Verder heeft de app geen instellingen die je kunt veranderen.

Spelen:

Open de app, je komt nu in het hoofdmenu terecht. Kies 1 van de 4 afbeeldingen en tik erop. Maak geluid met je stem, spraakcomputer, praatknop of met een voorwerp, en je ziet de afbeelding groeien of bewegen. Hoe harder je geluid maakt, hoe groter de vorm of het patroon wordt. Wanneer je geen geluid maakt, gebeurt er niks. De app reageert niet op aanrakingen. Bovenin het scherm zie je een x en een +. De x staat voor terug naar het hoofdmenu, door op de + te drukken, ga je door naar het volgende patroon.

Soortgelijke apps:

  • Bla Bla Bla

Tips:

  • Schakel begeleide toegang in. Begeleide toegang houdt in dat je delen van het touchscreen van een iPhone of iPad kunt uitschakelen, zodat de jongere een bepaalde app niet kan verlaten. Hoe je begeleide toegang inschakelt, lees je in het bijgevoegde document: Begeleide toegang
  • Hoe je de tablet goed kan positioneren voor een jongere met EMB en hoe je deze kan beschermen met een beschermhoes, lees je in het bijgevoegde document: Positionering tablet

De beschrijvingen van apps die zijn opgenomen in de EMB Inspiratiebox zijn bedoeld voor jongeren met ernstige meervoudige beperkingen (EMB). Onder jongeren met EMB wordt hier verstaan; jongeren met een ernstige verstandelijke beperking en een lichamelijke beperking met zeer beperkte handfunctie. 

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.