App: Sensory Splodge 1 – Tap Splat

Korte beschrijving van de app:

Raak het scherm aan en er verschijnen verfspetters, vlinders, vissen of ballonen op verschillende achtergronden. De app biedt ook de mogelijkheid om je camera aan te zetten bij het vierkant met de verfspetters en de vissen. De verf spetters komen dan op jouw gezicht terecht of je zit met je hoofd in een aquarium..

Prijs:

  • Gratis

Beschikbaar via:

  • App Store

Instellingen van de app:

Geef de app toegang tot de camera. Verder heeft de app geen instellingen die je kunt veranderen.

Spelen:

Open de app en je komt gelijk in het hoofdmenu terecht. Hier kan je een keuze maken tussen: vissen, verfspetters, ballonnen of vlinders. Tik op jouw keuze, dan begint het spel. Tik met je vinger op de achtergrond, nu verschijnen er afbeeldingen op het scherm. Iedere keer wanneer je op het scherm tikt komt er een afbeelding bij. Wanneer je gericht op de afbeelding tikt dan verdwijnt deze weer. Bovenin het scherm zie je een x en een +. De x staat voor terug naar het hoofdmenu, door op de + te drukken, zie je een nieuwe achtergrond.

Soortgelijke apps:

  • Sensory Just touch
  • Sensory Air

Tips:

  • Schakel begeleide toegang in. Begeleide toegang houdt in dat je delen van het touchscreen van een iPhone of iPad kunt uitschakelen, zodat de jongere een bepaalde app niet kan verlaten. Hoe je begeleide toegang inschakelt, lees je in het bijgevoegde document: Begeleide toegang
  • Hoe je de tablet goed kan positioneren voor een jongere met EMB en hoe je deze kan beschermen met een beschermhoes, lees je in het bijgevoegde document: Positionering tablet

De beschrijvingen van apps die zijn opgenomen in de EMB Inspiratiebox zijn bedoeld voor jongeren met ernstige meervoudige beperkingen (EMB). Onder jongeren met EMB wordt hier verstaan; jongeren met een ernstige verstandelijke beperking en een lichamelijke beperking met zeer beperkte handfunctie. 

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.