App: TouchMe UnColor

Korte beschrijving van de app: 

Veeg over het scherm en ontdek welke afbeelding eronder verstopt zit. Zodra een deel van de afbeelding zichtbaar is wordt de afbeelding onthuld en start een animatie. Deze app is ook geschikt om te leren omgaan met touchscreen.

Prijs:

 • Gratis. Deze app heet TouchMe UnColor
 • € 11,00. Deze app heet TouchMe UnColor Pro: Deze app bevat een editor. Met een editor kan je eigen foto’s of video’s toevoegen die de jongere kan onthullen.

Beschikbaar via:

 • App Store

Instellingen van de app:

Open de app TouchMe UnColor. Links onderin zie je een tandwiel staan. Druk hierop en ga naar settings:

General settings:

 • Language: Selecteer een taal: Engels/Duits.
 • Deactivate auto-lock: Als je dit instelt wordt de automatische vergrendeling van de IPad uitgezet. Wanneer langdurig het scherm niet wordt aangeraakt blijft de app gewoon zichtbaar.

Game settings:

 • Stroke width: Hier kan je instellen hoe breed de strook moet zijn wanneer het scherm wordt aangeraakt. Hoe groter, hoe makkelijker.
 • Percentage to Uncover: Hier kan je instellen bij hoeveel procent zichtbaarheid de gehele afbeelding onthuld wordt. Hoe lager het aantal procenten, hoe eerder de afbeelding wordt onthuld.
 • Click to continue: Als je deze instelling activeert opent er een nieuwe afbeelding na een tik op het beeldscherm. Wanneer je deze niet activeert gebeurt dit automatisch.
 • Abort audio/video: Als je deze instelling activeert kunnen de animaties worden onderbroken door op het plaatje te tikken. Anders gaat de pagina vanzelf de naar de volgende afbeelding.

Als je de instellingen naar wens hebt aangepast klik je rechts bovenin op return.

Spelen:

Open de app en druk op start. Je ziet nu een rood beeldscherm. Laat de jongere met zijn/haar hand over het scherm vegen. Er wordt bij iedere aanraking een stukje van de afbeelding onthuld. Veeg net zolang tot de afbeelding in beweging komt. Er verschijnt nu een korte animatie. Na deze animatie kan je verder met de volgende afbeelding. Als je terug wilt naar instellingen moet je de app eerst afsluiten en opnieuw openen.

Tips:

 • Schakel begeleide toegang in. Begeleide toegang houdt in dat je delen van het touchscreen van een iPhone of iPad kunt uitschakelen, zodat de jongere een bepaalde app niet kan verlaten. Hoe je begeleide toegang inschakelt, lees je in het bijgevoegde document: Begeleide toegang
 • Hoe je de tablet goed kan positioneren voor een jongere met EMB en hoe je deze kan beschermen met een beschermhoes, lees je in het bijgevoegde document: Positionering tablet

De beschrijvingen van apps die zijn opgenomen in de EMB Inspiratiebox zijn bedoeld voor jongeren met ernstige meervoudige beperkingen (EMB). Onder jongeren met EMB wordt hier verstaan; jongeren met een ernstige verstandelijke beperking en een lichamelijke beperking met zeer beperkte handfunctie. 

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.