App: Turutu Talking Gecko

Korte beschrijving van de app:

Gekko die (stem)geluiden herhaalt.

Prijs:

  • Gratis

Beschikbaar via:

  • App Store

Instellingen van de app:

Deze app heeft geen instellingen die gewijzigd kunnen worden.

Spelen:

Open de app en je komt gelijk in het speelscherm. Positioneer de tablet zo voor de jongere dat het scherm goed zichtbaar is maar ook de microfoon van de tablet vrij staat zodat deze goed de geluiden kan waarnemen. Als de jongere (stem)geluid maakt herhaalt de Gekko dit.

Wanneer er te lang geen geluid wordt gemaakt dan klopt de Gekko op het raam of gaapt om de aandacht van de jongere te trekken. De Gekko reageert ook op aanrakingen op het scherm.

Tips:

  • Schakel begeleide toegang in. Begeleide toegang houdt in dat je delen van het touchscreen van een iPhone of iPad kunt uitschakelen, zodat de jongere een bepaalde app niet kan verlaten. Hoe je begeleide toegang inschakelt, lees je in het bijgevoegde document: Begeleide toegang
  • Hoe je de tablet goed kan positioneren voor een jongere met EMB en hoe je deze kan beschermen met een beschermhoes, lees je in het bijgevoegde document: Positionering tablet

De beschrijvingen van apps die zijn opgenomen in de EMB Inspiratiebox zijn bedoeld voor jongeren met ernstige meervoudige beperkingen (EMB). Onder jongeren met EMB wordt hier verstaan; jongeren met een ernstige verstandelijke beperking en een lichamelijke beperking met zeer beperkte handfunctie. 

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.