App: Video Touch – Dieren

Korte beschrijving van de app:

Tik op één van de dieren (schapen, honden, katten, enz.) en er verschijnt een korte video op het beeldscherm. Achter elk dier zitten vier verschillende video’s die roteren.

Prijs:

  • Gratis, deze app heet Video Touch – dieren.
  • € 3,49, deze betaalde app bevat alle thema’s van Video Touch.

Beschikbaar via:

  • App Store
  • Google Play

Instellingen van de app:

Ga op je tablet naar instellingen en scrol naar beneden tot je bij de app Video Touch – Animals bent. Open de instellingen van de app.

  • Voice-over: Hier kan je de voice-over instellen. Als deze functie aan staat spreekt de app de naam van het dier uit voordat het korte filmpje begint. Als deze functie uitstaat start het filmpje direct.
  • Sluit video met aanraken/pijl: Als je hier Aanraken selecteert kan er op een willekeurige plaats op het beeldscherm aangeraakt worden om het filmpje te stoppen en terug te keren naar het hoofdmenu. Als je voor de Pijl kiest moet er specifiek op de pijl boven in het scherm getikt worden om terug te gaan naar het hoofdmenu.
  • Bevries beeld: Je kan het beeld voor zeven seconden bevriezen. Hierna reageert de tablet pas weer op aanrakingen om terug te gaan naar het hoofdmenu. Deze functie is handig wanneer de jongere constant blijft tikken op het scherm..

Spelen:

Open de app Video Touch Dieren. Je ziet nu twaalf verschillende dieren. Wanneer de jongere op een afbeelding van een dier tikt wordt de naam van het dier uitgesproken. Direct daarna verschijnt een korte video waarin het dier te zien is. Dit filmpje blijft zichzelf herhalen zolang het beeldscherm niet wordt aangeraakt. Wanneer het scherm op een willekeurige plaats wordt aangeraakt tijdens het afspelen van het filmpje dan stopt het filmpje en kom je weer op het hoofdscherm met alle dieren terecht. Wanneer de jongere achter elkaar blijft tikken, wordt er steeds een nieuw filmpje getoond. Achter ieder dier roteren vier verschillende korte filmpjes.

Soortgelijke apps:

Je kunt meerdere thema’s van Video Touch apps downloaden. Deze zijn allemaal betaald. Een los thema kost € 3,49. Je kan ook het hele pakket kopen, dit kost € 12,99. De volgende thema’s zijn beschikbaar: wilde dieren, wilde vogels, insecten, voertuigen, muziek en zeeleven. Onderaan de app zie je een smalle donkerblauwe balk met daarop de icoontjes van de andere thema’s. Wanneer deze zijn aangeschaft kun je via een van de gedownloade apps alle thema’s bekijken.

  • Sound Touch: Deze app bevat bijna vierhonderd foto’s en geluiden (in plaats van korte video’s) van dieren, voertuigen, muziekinstrumenten en huishoudelijke instrumenten.

Tips:

  • Schakel begeleide toegang in. Begeleide toegang houdt in dat je delen van het touchscreen van een iPhone of iPad kunt uitschakelen, zodat de jongere een bepaalde app niet kan verlaten. Hoe je begeleide toegang inschakelt, lees je in het bijgevoegde document: Begeleide toegang
  • Hoe je de tablet goed kan positioneren voor een jongere met EMB en hoe je deze kan beschermen met een beschermhoes, lees je in het bijgevoegde document: Positionering tablet

De beschrijvingen van apps die zijn opgenomen in de EMB Inspiratiebox zijn bedoeld voor jongeren met ernstige meervoudige beperkingen (EMB). Onder jongeren met EMB wordt hier verstaan; jongeren met een ernstige verstandelijke beperking en een lichamelijke beperking met zeer beperkte handfunctie. 

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.