App: Waveband

Korte beschrijving van de app:

De app zet bewegingen om in muziek. Maak muziek door je arm of been te bewegen! (met een sportarmband en een iPhone) Of schud de iPad heen en weer en luister naar de klanken.

Prijs:

  • Gratis

Beschikbaar via:

  • App Store

Instellingen van de app:

Open de app en je krijgt een korte uitleg over de app te zien. Swipe naar rechts en druk op start. Je kan nu de instellingen aanpassen.

  • Play existing instrument: (aanbevolen optie) Hier kun je een bestaand instrument kiezen waarmee je muziek gaat maken.
  • Add new: (voor echte muziek kenners) Hier kun je zelf een instrument samenstellen.

Kies het instrument waarmee je wilt gaan spelen. Je komt nu in het speelscherm terecht. Druk op het vierkantje links boven, hier kan je aangeven bij welke beweging er muziek gemaakt moet worden. Wanneer je op All combined drukt, reageert de app op alle bewegingen. Wanneer je toch een ander instrument wilt kiezen, druk dan op het vierkantje rechts boven. In het midden van het scherm zie je de gevoeligheid/snelheid. Test hierbij verschillende hoogtes en kijk wat het beste past bij het moment. Wanneer alles is ingesteld zet je het scherm van je iPhone/iPad uit.

Spelen:

Het beste effect krijg je wanneer je de app op een iPhone downloadt en gebruikt in combinatie met een sportarmband. Open de app, zet alle instellingen goed en druk het beeldscherm uit. Bevestig de sportband met de iPhone aan de arm (of eventueel been) van de jongere. Wanneer de jongere zijn/haar arm of been beweegt klinkt er muziek. De app zet alle bewegingen om in muziek. Daag de jongere uit zoveel mogelijk te bewegen met het lichaamsdeel waarop de telefoon bevestigd is. Ontdek samen welke muziek de jongere leuk vindt. Wanneer je de app speelt op een iPad of iPhone zonder sportarmband, zet dan het beeldscherm uit. Beweeg de iPad heen en weer en er klinkt muziek.

Tips:


De beschrijvingen van apps die zijn opgenomen in de EMB Inspiratiebox zijn bedoeld voor jongeren met ernstige meervoudige beperkingen (EMB). Onder jongeren met EMB wordt hier verstaan; jongeren met een ernstige verstandelijke beperking en een lichamelijke beperking met zeer beperkte handfunctie. 

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.