Bedtijd Otter

Locatie:

Binnen

Aantal deelnemers:

1

Materiaal:

Bedtijd Otter, eventueel etherische olie/diffuser, doekje of pittenzakje.

Tijdsduur:

tot 30 minuten

Voorbereiding:

Lees in de bijgeleverde handleiding van de Bedtijd Otter hoe deze werkt en kijk welke functie het beste aansluit bij dit moment. Pak de Bedtijd Otter en leg deze alvast klaar in de ruimte waar je deze wil gaan gebruiken. Zorg voor een fijne en rustige omgeving. Eventueel maak je de ruimte waarin de jongere gaat slapen of chillen iets donker met een sfeerlampje. Ook kan je een prettig geurende olie in een diffuser verspreiden of op een doekje of het pittenzakje druppelen en in de buurt van de jongere leggen.

De buik van de Bedtijd Otter gaat langzaam op en neer in een ritmische beweging en imiteert zo de ademhaling. In combinatie met (tot maximaal 30 minuten) rustgevende muziek, geluidjes en rustige ‘ademhaling’ helpt dit de jongere om op een natuurlijke manier rustig te worden en te kunnen ontspannen.

Speluitleg:

Vertel de jongere wat jullie gaan doen. Laat de Bedtijd Otter zien en laat de jongere de knuffel eventueel aanraken. Als de jongere lekker ligt kan je de knuffel naast de jongere leggen en aanzetten. En nu lekker ontspannen maar!

Variaties:

Meer informatie en bijlagen:

  • De bedtijd otter is onder andere te koop op bol.com

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.