Bellen blazen met de automatische bellenblaasmachine

Locatie:

Binnen of buiten

Aantal deelnemers:

1 of meer

Materiaal:

Bellenblaasmachine, bellenblaasvloeistof, schakelaar (knop) en eventueel een handdoek.

Tijdsduur:

15 minuten of langer

Voorbereiding:

Zet de bellenblaasmachine van te voren klaar. Zet hem op een tafel of ander vlak oppervlak. Steek het stekkertje van de schakelaar in de hiervoor bestemde opening in de bellenblaasmachine. Laat de bellenblaasmachine daarna staan. Wanneer je hem optilt kan de vloeistof eruit lopen. Vul de bellenblaasmachine met wat bellenblaasvloeistof. Je kan een stukje antislip onder de schakelaar leggen om te voorkomen dat deze weg schuift. Ook kan je ervoor kiezen om een stukje tape over de kabel van de schakelaar te plakken, zodat de jongere er niet (per ongeluk) aan kan trekken.

Wanneer je binnen met de bellenblaasmachine speelt kan je ervoor kiezen om een handdoek over de knieƫn of het werkblad van de jongere te leggen, om te zorgen dat het sop uiteindelijk niet overal zit. Zorg ervoor dat de bellenblaasmachine als je klaar bent met spelen helemaal leeg is. Spoel hem even na met wat kraanwater. Zo voorkom je dat hij van binnen vastplakt.

Speluitleg:

De jongere kan op de schakelaar drukken en zo heel veel bellen blazen. Het is leuk om naar de bellen te kijken, je kan het sop ruiken en natuurlijk ook de bellen voelen. Alle zintuigen worden aan het werk gezet.

Variaties:

De richting waarin de bellenblaasmachine blaast kan ook een variatie maken in het spel. De bellenblaasmachine kan op het kind gericht worden, maar ook juist op iemand anders die moet proberen om zoveel mogelijk bellen lek te prikken die voorbij komen. Leuk om zo je broertjes en zusjes aan het werk te zetten. Ook kan je de jongere laten proberen om zoveel mogelijk bellen lek te prikken of raak te slaan of je doet dit samen.

Meer informatie en bijlagen:

 

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.