Bewegen met pittenzakjes / slime ball (1)

Locatie:

Binnen of buiten

Aantal deelnemers:

1 of meer

Materiaal:

Pittenzakjes of slime ball. Eventueel kan je zelf pittenzakjes maken door een sok te vullen met rijst.

Tijdsduur:

15 minuten of meer

Voorbereiding:

Als je de activiteit met de Slime Ball doet dan leg je deze klaar.

Wil je met zelfgemaakte pittenzakjeswerken werken dan is je voorbereiding als volgt: Vul de sok voor maximaal de helft met rijst. Dit mag ook minder zijn of meerdere sokken met verschillende hoeveelheid rijst. Knoop de sok goed vast, nu heb je een pittenzak.

Speluitleg:

Laat de jongere eerst kennismaken met de Slime Ball / gevulde pittenzak. Laat het voelen in zijn/haar handen. Leg het ook eens op zijn/haar schoot of andere lichaamsdelen om de druk ervan te ervaren. Er zijn verschillende vormen mogelijk om te bewegen met de Slime Ball / pittenzak. Een voorbeeld is om foto’s of plaatjes op het werkblad/tafel te leggen en de jongere te vragen met de Slime Ball / pittenzak iemand te verstoppen door het op het plaatje te leggen. Een ander idee is om de jongere te stimuleren de Slime Ball / pittenzak van het werkblad/tafel te schuiven. Wanneer dit gebeurt komt er natuurlijk een geluid van een vallende Slime Ball / pittenzak. Dit kan door de begeleider worden aangezet door nog een extra geluid te maken wanneer de Slime Ball / pittenzak valt.

Variaties:

Liggend op een mat of matras kan een jongere ook een beweegspel doen met de Slime Ball pittenzakken. Er kan gedacht worden aan eenzelfde spel door een foto te verstoppen onder een Slime Ball / pittenzak. Een ander idee is dat de jongere de Slime Ball / pittenzak schuift tegen een knop (op z’n zij) waar een geluid achter zit, waardoor de knop wordt ingedrukt. Dit kan ook met een pan of ander voorwerp dat geluid oplevert, worden uitgevoerd.

Meer informatie en bijlagen:

 

 

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.