Masseren met de ZorgBij

Locatie:

binnen

Aantal deelnemers:

1 of meer

Materiaal:

De ZorgBij, eventueel ook etherische olie/diffuser, doekje of pittenzakje.

Tijdsduur:

15 minuten of meer

Voorbereiding:

Pak de ZorgBij en leg deze alvast klaar. Zorg voor een fijne en rustige omgeving. Eventueel maak je de ruimte waarin je de jongere gaat masseren een iets donker met een sfeerlampje. Ook kan je een prettig geurende olie in een diffuser verspreiden of op een doekje of het pittenzakje druppelen en in de buurt van de jongere leggen. In de folder die bij de ZorgBij zit staat een korte omschrijving hoe je hem kunt inzetten. Ook is er op de website van Elisacare (www.elisacare.nl) onder het kopje de ZorgBij een instructievideo te bekijken. 

Let op: de eerste keer dat je de ZorgBij gebruikt, kan het even zoeken zijn naar de juiste manier van masseren. Wanneer je het filmpje op de website wilt bekijken, doe dit dan ruim voordat je met de activiteit wilt beginnen. Ook kun je eerst de ZorgBij bij jezelf uitproberen voordat je de jongere gaat masseren. 

Speluitleg:

Vertel de jongere wat jullie gaan doen. Laat de jongere eerst ervaren hoe de ZorgBij aanvoelt. Neem de jongere mee naar de ruimte waar je wilt gaan masseren. Laat de jongere in een fijne positie zitten of liggen. Leg de ZorgBij op de schouders, rug, armen, handen, benen, buik of hoofd. Maak de beweging alsof je iemand insmeert of wast. Je kan ook wrijven of de ZorgBij stil houden. Kijk goed naar wat de jongere prettig vindt en speel hierop in.

Variaties:

  • De jongere kan ook zelf met de ZorgBij ‘kroelen’. Ook is het fijn wanneer er een vast moment in het dagprogramma wordt ingebouwd wanneer de ZorgBij wordt ingezet. Bijvoorbeeld om even te ontspannen na een dag school, dagcentrum etc. of juist om rustig te gaan slapen.

Meer informatie en bijlagen:

 

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.