Handschoen omtoveren tot haan met een pepmasker

Locatie:

Binnen

Aantal deelnemers:

1 of meer

Materiaal:

Plastic bekertje, rietje, plastic handschoen ( liefst een witte ), stiften, veertjes, klein stukje rood papier voor een snaveltje en hanenkam, eventueel: pepmasker + groen tuitje, koppelstuk + magisch rietje

Tijdsduur:

15 minuten of meer

Voorbereiding:

Leg alle materialen klaar. Maak alvast een klein gaatje in de zijkant onderaan het bekertje. Hier kan je straks het rietje door steken.

Speluitleg:

Ga samen met de jongere de handschoen kleuren en ga de veertjes ervaren (kietelen met de veer, de veren laten dwarrelen, eraan voelen). Laat de jongere leuke kleuren veertjes uitzoeken en maak ze vervolgens met een plakbandje vast aan de vingers van de handschoen. Op de duim van de handschoen kun je een klein snaveltje en een hanenkam plakken en een oogje tekenen of plakken. Span de handschoen vervolgens over het bekertje. Steek het rietje door het gaatje in het bekertje en blazen maar. De haan komt tot leven!

Variaties:

  • Wanneer de jongere de stift niet goed zelf kan vasthouden, kun je hiervoor de easyhold gebruiken.
  • De haan kan ook worden opgeblazen d.m.v. het pepmasker. Het rietjes sluit je dan aan op het uitademventiel van het pepmasker. Wanneer de jongere uitademt komt de haan omhoog.

Meer informatie en bijlagen:

 

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.