Happy stones maken

Locatie:

Binnen en eventueel buiten (zoeken en verstoppen)

Aantal deelnemers:

1 of meer

Materiaal:

Een stevige bak met goed sluitend deksel, verschillende (kleine) stenen, verf, eventueel stiften om de happy stones later te versieren en vernis om de happy stones waterproof te maken.

Tijdsduur:

10 minuten of meer.

Voorbereiding:

Ga eventueel eerst samen met de jongere opzoek naar stenen die geschikt zijn om te verven. Maak ze vooraf schoon door ze even om te spoelen onder de kraan of was ze af met een afwasborstel. Maak goed droog.

Speluitleg:

Doe de stenen samen met een paar klodders verf in de bak en sluit deze goed af. Laat de jongere de bak bewegen zodat de stenen door het verf gaan rollen. Ga door tot dat de stenen goed onder de verf zitten. Laat de stenen drogen. Versier eventueel later met een stift de stenen. Je kan er bijvoorbeeld grappige gezichtjes van maken of figuurtjes op tekenen. Vernis de happy stones als laatste. Je kan de happy stones weer verstoppen in de buurt.

Variaties:

  • Bevestig een wit vel papier op de bodem van de bak samen met een aantal knikkers of andere rollende voorwerpen. Doe een aantal klodders verf op het papier en sluit de bak goed af. Wanneer de jongere de bak heen en weer gaat bewegen, rollen de knikkers door de verf en krijg je een mooi patroon op je papier.
  • Je kan natuurlijk op allerlei verschillende manieren happy stones verven. bijvoorbeeld met een afwasborstel: Verven met een afwasborstel en Eazyhold – Ik ga EMB! Inspiratiebox

Meer informatie en bijlagen:

  • een Happy stone is een steen die beschilderd is door zomaar iemand en hem ergens neerlegt om de vinder blij te maken. Je mag hem houden of ergens anders neerleggen om weer iemand anders blij te maken.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.