Het vissenspel met klittenband

Locatie:

Binnen of buiten

Aantal deelnemers:

1 of meer

Materiaal:

Handschoen met klittenband (evt. zelf te maken met een washand, zie voorbereiding), Vissen of andere lichte voorwerpen met klittenband, rolstoelblad met opstaand randje/ingebouwde bak of een ( het liefst een lage) bak met anti-slip matje om de vissen in te doen.

Tijdsduur:

15 minuten of meer

Voorbereiding:

Wanneer je geen handschoen met klittenband hebt, is deze zelf makkelijk te maken met een washandje. Bevestig op het washandje het klittenband en doe het washandje dan om de pols van de jongere, gebruik eventueel een elastiekje voor extra fixatie. Bevestig het andere stuk van het klittenband op de vissen of andere lichte voorwerpen. Leg de voorwerpen op het rolstoelblad van de jongere of in een lage bak.

Speluitleg:

De jongere kan met de handschoen de voorwerpen ‘vangen’. Door het klittenband aan de handschoen en op het voorwerp blijft dit kleven aan elkaar. Stimuleer de jongere om de arm te bewegen en alle voorwerpen te vangen!

Variaties:

  • Leuk om met je broertje/zusje of vriendje/vriendinnetje te spelen. Bevestig ook een klein magneetje aan de voorwerpen en dan kan het spel ook mee gespeeld worden met een hengel. Wie heeft op het einde de meeste voorwerpen gevangen?

Meer informatie en bijlagen:


Deze activiteit is geïnspireerd door de beweegmethode De Kracht van Eenvoud, kaartenset klittenband. – http://fysioeducatief.nl/dekrachtvaneenvoud

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.