Spelen met (nep)sneeuw

Locatie:

Binnen

Aantal deelnemers:

2 of meer

Materiaal:

Een grote doorzichtige doos, of creëer zelf iets soortgelijks door bijv. doorzichtige folie te wikkelen om een klein tafeltje, nep sneeuw (bijv. witte watten, zitzakvulling, opvulchips, etc. als het maar licht en wit is.) een föhn en een schakelkastje met schakelaar (Bijv.: BJ participationbox )

Tijdsduur:

10 minuten of meer

Voorbereiding:

Pak een grote doorzichtige doos of creëer iets soortgelijks. Vul deze alvast met nepsneeuw. Pak de föhn en sluit deze aan op het schakelkastje. Zet het schakelkastje op de stand die je wilt gaan gebruiken. Test vooraf even op alles werkt en of het schakelkastje op de juiste stand staat. In dit filmpje wordt uitgelegd hoe de BJ participationbox werkt: https://www.ikgaemb.nl/inspiratiebox/instructie-filmpje-schakelkastje/?_sft_soort=instructie-filmpjes

Speluitleg:

Laat de jongere eerst kennis maken met het materiaal wat het nepsneeuw vormt. Laat iemand de föhn vasthouden en richten op het sneeuw. Plaats de schakelaar dicht bij de jongere, zodat hij/zij deze zelf kan bedienen. Door op de schakelaar te drukken, gaat de föhn aan (afhankelijk van de stand van het schakelkastje). Nu gaat het sneeuwen!

Variaties:

  • Je kunt hier een hele belevingsactiviteit van maken door bijvoorbeeld eerst een boek voor te lezen waarin sneeuw voorkomt. Pak nog meer materiaal wat met de winter te maken heeft en ga samen alles ontdekken.

Meer informatie en bijlagen:

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.