Courgettisalade maken

Locatie:

Binnen

Aantal deelnemers:

1 of meer

Materiaal:

Automatische schiller, snijplank, evt. een blokschaar, een keukenmes, een kom voor alle ingrediënten, courgette, tomaten, mozzarella kaas, basilicum, pesto.

Tijdsduur:

15 minuten of meer,

Voorbereiding:

Pak alle benodigdheden en ingrediënten en zet deze klaar op tafel. Lees de speluitleg door, beslis of je vooraf alle ingrediënten zelf al in plakken snijd zodat de jongere ze alleen nog maar hoeft te knippen met de blokschaar, of doe dit samen met de jongere. ( ook afhankelijk van de concentratieboog )  Instructie voor de automatische schiller kunt u hier terugvinden : https://www.ikgaemb.nl/inspiratiebox/instructiefilmpje-automatische-appel-schiller/?_sft_soort=eten-drinken

Speluitleg:

Als eerste gaan we de courgette schillen. Snij de courgette doormidden en bevestig hem op de automatische schiller. Laat de jongere op de knop drukken, nu wordt de courgette geschild. Als de courgette is geschild, plaats je het mesje weer boven aan, nu worden er dunne slieren gemaakt van de courgette. Herhaal dit, tot de courgette op is. Snijd dan de tomaten in plakjes. De jongere kan helpen met de tomaten in kleine stukjes te knippen met de blokschaar. Laat de jongere ook de basilicum in kleine stukjes knippen met de blokschaar. Snijd de mozzarella in plakken, de jongere kan nu de mozzarella in kleine stukjes knippen met de blokschaar. Doe alle ingrediënten in een grote kom, gooi er wat pesto bij en husselen maar! De courgettisalade is klaar. Vergeet vooral niet om tussendoor te voelen, ruiken en proeven!

Variaties:

Meer informatie en bijlagen:

 

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.