Kerstballen gooien met zelfgemaakte ballenschieter

Locatie:

Binnen

Aantal deelnemers:

2 of meer

Materiaal:

Zelfgemaakte ballenschieter (zie onderaan deze pagina voor meer informatie), vilten kerstboom, balletjes met klittenband. evt. een handschoen met klittenband.

Tijdsduur:

10 minuten of meer

Voorbereiding:

Pak alle materialen en zet dit klaar. Lees de beschrijving wat bijgevoegd is bij de vilten kerstboom, hang de kerstboom op een goed bereikbare plek op. Check ook even of de hoogte goed is.  In dit filmpje is goed te zien hoe de ballenschieter werkt. https://www.ikgaemb.nl/inspiratiebox/instructiefilmpje-ballenschieter/?_sf_s=ballenschieter

Speluitleg:

Plaats de ballenschieter op het rolstoelblad van de jongere of zet op de tafel voor hem/haar neer. Plaats een bal in de daarvoor bestemde uitsparing en laat de jongere de ballenschieter beethouden. Evt. kan je de jongere een handschoen aangeven waarop klittenband is bevestigd. Bevestig dit dan ook aan de ballenschieter. De jongere kan nu iets langer de ballenschieter vasthouden om vervolgens los te laten. De bal wordt dan geworpen door de ballenschieter, door het klittenband op de bal, blijft de bal hangen aan de kerstboom. Nu kun je je eigen kerstboom versieren! Kijk bij variaties voor meer spelactiviteiten met de ballenschieter.

Variaties:

Meer informatie en bijlagen:

  • Vul bij de zoekopdracht op google.nl vilten kerstboom in en er komen een aantal webshops naar voren waar deze kerstboom te koop is.

Een uitgebreide beschrijving van de ballenschieter, inclusief bouwtekening, krijg je gratis bij de aanschaf van het e-boek Speelgoed Maken voor Meervoudig Gehandicapten. Deze uitgebreide beschrijving kun je ook los aanvragen voor €1, dit doe je door een mailtje te sturen naar dit emailadres: jolanda@cdevink.com.

Reacties (2)

  • Avatar

    Greta van Dijk

    |

    Superleuke activiteit. Komt er ook een beschrijving van hoe je de ballenschieter kan maken?

    Beantwoorden

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.