LoL & bewegen met plakband

Locatie:

Binnen

Aantal deelnemers:

1 of meer

Materiaal:

Een rol breed plakband, een hoepel, lichte ballen

Tijdsduur:

10 minuten of meer

Voorbereiding:

Pak een hoepel, een rol breed plakband en lichte ballen. ( bijvoorbeeld ballenbak ballen ) Rol met de plakband om de hoepel heen, plakzijde naar buiten toe. Rol de plakband om de hoepel totdat deze helemaal bedekt is met de plakband. Wanneer je geen hoepel hebt kijk dan bij variaties op dit spel.

Speluitleg:

Laat de jongere eerst ervaren hoe de plakband voelt, laat horen hoe het klinkt wanneer je een bal op het plakband plakt en er weer vanaf haalt. Daarna kan je de ballen op het plakband plakken en laat de jongere dan proberen de ballen er af te pakken, duwen of slaan. Ook kan de jongere de ballen tegen de hoepel aan gooien of laten rollen van bijvoorbeeld het rolstoelblad. Wanneer je nog meer uitdaging wilt creëren hou dan de hoepel boven het hoofd van de jongere. Laat de jongere dan proberen de ballen erop te krijgen of eraf te slaan.

Variaties:

  • Je kan ook zonder hoepel dit spel spelen. Rol dan de plakband met de plakzijde naar buiten om beide leuningen van de rolstoel ( zie foto’s ). Volg verder de instructies bij speluitleg.

Meer informatie en bijlagen:

  

 

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.