Op kleurenjacht

Locatie:

Binnen of buiten

Aantal deelnemers:

2 of meer

Materiaal:

Een blad met daarop een overzicht van verschillende kleuren / spraakcomputer met kleurenpagina

Tijdsduur:

15 minuten of meer

Voorbereiding:

Bekijk van tevoren of je voldoende opvallende voorwerpen van de kleuren in je huis hebt die je aanbiedt. Pas je keuzemogelijkheden van de kleur evt. aan of zet wat extra voorwerpen neer.

Speluitleg:

Laat de jongere als eerste een kleur kiezen. Dit kan op verschillende manieren: door te kiezen uit twee of meer gekleurde bladen, of leg stiften neer. Afhankelijk van wat kan, laat je de keuze maken uit twee verschillende kleuren of meerdere kleuren. Je kunt ook de keuze op de spraakcomputer laten maken. Ga daarna samen op zoek naar voorwerpen in huis met dezelfde kleur. De rest van het gezin kan natuurlijk mee helpen! Bij mooi weer kun je ook rond het huis of in de buurt zoeken.

Variaties:

  • De eerste stap is weer een kleur kiezen. Leg een aantal voorwerpen van verschillende kleuren op tafel of op het rolstoelblad. Laat de jongere hieruit kiezen.
  • Je kunt ook twee voorwerpen van verschillende kleuren laten zien. Laat de jongere het voorwerp aanwijzen (of naar kijken) met dezelfde kleur als de kleur die eerst werd gekozen.

Meer informatie en bijlagen:

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.