Smoothies maken

Locatie:

Binnen, in de keuken.

Aantal deelnemers:

1 of meer

Materiaal:

Blender, schakelkastje met schakelaar (Bijv.: BJ participationbox), evt. een blokschaar, keukenmes, snijplank, fruit en vruchtensap of yoghurt.

Tijdsduur:

15 minuten of meer

Voorbereiding:

Pak alle ingrediënten die je wilt gebruiken om de smoothie te maken en zet dit alvast klaar op tafel. Pak ook alle andere benodigde materialen. Sluit de blender alvast aan op het schakelkastje, zet hem in de juiste stand en test vooraf of hij het doet. In dit filmpje wordt uitgelegd hoe de BJ participationbox werkt: https://www.ikgaemb.nl/inspiratiebox/instructie-filmpje-schakelkastje/?_sft_soort=instructie-filmpjes

Speluitleg:

Laat de jongere voelen, ruiken en evt. proeven van het fruit. Schil dan het fruit en snij in kleine stukjes. De jongere kan hier evt. bij helpen door het fruit in stukjes te knippen met een blokschaar. Alle ingrediënten mogen in de blender. Voeg eventueel nog wat vruchtensap of yoghurt naar smaak toe. Zet de schakelaar dicht bij de jongere. Stimuleer de jongere om op de knop te drukken. Door op de schakelaar te drukken, gaat de mixer aan (afhankelijk van de stand van het schakelkastje). De smoothie is klaar wanneer er geen stukjes meer in zitten.

Variaties:

  • Bij de categorie: Kanjers In de Keuken op de website staan nog meer bakactiviteiten. Hierin zie je ook andere mogelijkheden om de jongere actief te betrekken bij keukenactiviteiten.

Meer informatie en bijlagen:

 

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.