Spel met Soundmoovz

Locatie:

Binnen of buiten

Aantal deelnemers:

1 of 2

Materiaal:

Soundmoovz armbanden

Tijdsduur:

+/- 15 minuten

Voorbereiding:

Installeer de app Soundmoovz op je telefoon of tablet. Zet de Soundmoovz armbanden aan en koppel ze via de instructies in de app aan je telefoon. Je kunt per armband kiezen welk geluid hij maakt (je kunt die geluiden steeds anders instellen) en je kunt bij het kopje ‘recording’ in de app ook zelf korte geluiden opnemen. De app is in het begin misschien wat zoeken, dus handig om dit van te voren even goed uit te zoeken.

Speluitleg:

Geef de jongere de Soundmoovz armband om. Bij elke beweging die de jongere maakt met de armband/ arm, worden er mooie klanken gemaakt. Als je aan iedere arm een armband draagt kun je diverse geluiden door elkaar maken. Hoe meer je beweegt, hoe leuker het effect.

Variaties:

  • Het is ook leuk om de jongere een armband te geven en er zelf ook één om te doen. Beweeg tegelijk, in een bepaald ritme of juist om de beurt.
  • Je kunt de armband bijvoorbeeld ook om de enkels doen, zodat de benen ook extra gestimuleerd worden om te bewegen.
  • Het is ook leuk om een Soundmoovz aan een ballonhoes te hangen (die aan een elastiek ophangt). Wanneer je de bal gooit, of een duw geeft, maakt deze een vrolijk geluid. Extra leuk voor kinderen met visusproblemen.

Meer informatie en bijlagen:

De Soonmoovz is te koop via Bol.com.

 

 

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.