Spelen met de app ‘bla bla bla’

Locatie:

Binnen

Aantal deelnemers:

1

Materiaal:

IPad of IPhone

Tijdsduur:

5 minuten of langer

Voorbereiding:

Download de app ‘bla bla bla’ van Lorenzo Bravi vanuit de appstore. Open de app stel bij de instellingen (het vakje met de i erin) in of je wel of geen ‘loop mask’ wilt hebben. Standaard staat deze op ‘on’ en wisselt het scherm elke 7 seconden van layout. Ook kun je hier de gevoeligheid voor audio instellen (afhankelijk van hoe hard het geluid is dat je kind maakt).

Speluitleg:

Positioneer de iPad op een zichtbare plek voor het kind zodat deze het visuele effect van de app goed kan zien. Maak zelf een geluidje om het kind het effect te laten zien van geluiden maken. Indien nodig kun je uiteraard zelf proberen geluiden uit te lokken bij het kind. In de video wordt deze lay-out gebruikt. Deze lay-out geeft het grootste visuele effect bij geluiden. Bij plotselinge harde geluiden is het effect heel indrukwekkend. Dit zal voor sommige kinderen heel lachwekkend zijn (zoals in het filmpje), maar voor andere kinderen kan dit ook heel erg schrikken zijn. Kijk zelf welk effect het beste effect heeft.

Variaties:

Als je kind geen geluiden met de stem maakt kun je het kind ook uitdagen op een andere manier geluiden te laten maken. B.v. met een muziekinstrumentje in de hand of met een trommel of door op tafel te ‘timmeren’.

Als je wilt dat je kind het scherm ook aan mag raken (daarmee kies je voor een andere layout), dan is het wellicht handig om gebieden van het scherm af te schermen waarbij ongewenste functies geactiveerd worden (b.v. het instellingen-scherm). Dit doe je met de functie ‘begeleide toegang’ op de iPad. Zie dit filmpje voor uitleg over ‘begeleide toegang’: https://youtu.be/AbNXxBnBsiQ (dit is een redelijk oude iPad, dus bij nieuwere iOs zal het er ongetwijfeld iets anders uitzien, maar de functionaliteit blijft hetzelfde).

Meer informatie en bijlagen:

  1. instructie video installeren app uit de app store: https://youtu.be/HtaB2D1jlkQ
  2. instructie video instellen begeleide toegang op iPad: https://youtu.be/lEX2x808W0g

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.