Spelen met een knispermouw

Locatie:

Binnen of buiten

Aantal deelnemers:

1

Materiaal:

Knispermouw

Tijdsduur:

5 minuten of meer

Voorbereiding:

Pak de knisper mouw en leg deze alvast klaar op tafel/rolstoelblad of de plek waar je samen met de jongere de knisper mouw wil gaan ervaren. Dit kan zittend in een (rol)stoel of liggend in de (bed)box. Wil je de activiteit uitbreiden met de knisper broek, dan leg je deze materialen ook alvast klaar. Maak je gebruik van een vuilniszak, dan knip je 2 gaten in de plastic zak waar de benen van de jongere doorheen kunnen (zie variaties).

Speluitleg:

Vertel de jongere wat jullie gaan doen. Laat de jongere eerst ervaren wat er gebeurt wanneer de knisper mouw wordt aangeraakt. Dit kan je doen door eerst zelf de mouw aan te raken en er zachtjes mee te knisperen en de jongere te laten kijken en luisteren en dit daarna samen met de jongere te doen. Als de jongere gewend is aan het geluid dan kan je de mouw bij de jongere aantrekken door hem zachtjes over de arm van de jongere te schuiven. Schuif hem zo naar boven dat deze om de elleboog heen zit. De jongere kan nu met minimale bewegingen de knisper mouw laten knisperen. Tip: schuif de knisper mouw ook om de andere arm heen zodat deze arm ook gestimuleerd wordt om te bewegen. 

Variaties:

  • Als je geen knispermouw hebt, kun je je broer of zus/ vader of moeder een zak chips laten leegeten 😉 Maak hiervan de boven en onderkant voorzichtig open en maak de binnenkant voorzichtig schoon. Schuif de zak over je arm en bewegen maar.
  • In EHBO dozen zit vaak “knisperfolie” (een reddingsdeken/ isolatiedeken). Hiervan kun je ook een stuk afknippen en losjes om een arm of been winden. Dit heeft hetzelfde effect.
  • Als je dit folie (reddingsdeken/ isolatiedeken) heel laat, kun je er ook op liggen. Bij iedere beweging die je maakt hoor je de deken knisperen.
  • Zie ook de activiteit bewegen met een knisperbroek:
  • https://www.ikgaemb.nl/inspiratiebox/bewegen-met-een-knisperbroek/

Meer informatie en bijlagen:

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.