Spelen met een plastic zak

Locatie:

Binnen of buiten

Aantal deelnemers:

1 of meer

Materiaal:

Plastic zak, touw/elastiek om de plastic zak mee dicht te knopen, voetpomp. Eventueel een foambuis en bandage tape om tegen de plastic zak te slaan en om de foambuis aan de hand te bevestigen bij beperkte handfunctie.

Tijdsduur:

15 minuten of meer

Voorbereiding:

Zet alle spullen alvast klaar, zodat je alles bij de hand hebt. Hang evt. al een elastiek aan het plafond, de rails van de tillift of aan iets anders wat hoog is, zodat je daar straks de plastic zak aan kunt hangen.

Speluitleg:

Laat de jongere eerst kennismaken met alle afzonderlijke materialen. Laat de jongere bijvoorbeeld zelf pompen indien mogelijk of laat de lucht uit de pomp voelen. De wind ervaren op de handen, voeten of misschien zelfs door de haren. Laat ook de plastic zak voelen; kraak ermee, geef er diepe druk mee op het lichaam. Daarna kun je samen de plastic zak gaan oppompen. Als je de plastic zak bij de jongere op schoot legt tijdens het pompen geeft dat een leuke sensatie. Wanneer de plastic zak is opgepompt en dichtgeknoopt kun je er diverse activiteiten mee doen: ga samen op de zak trommelen of gooi de zak over. Het is ook leuk om de zak op te hangen met een elastiek. De jongere kan er dan zelf (met een foambuis) tegenaan slaan, maar je samen uitleven met een foambuis is natuurlijk nog veel leuker!

Variaties:

Je kunt deze spelactiviteit ook beginnen met de BIM-activiteit (Beleven in Muziek) van de plastic zak. De jongere is zich dan mogelijk al helemaal bewust van het eigen lichaam, lekker ontspannen en klaar voor een hoop plezier met de plastic zak!

Meer informatie en bijlagen:


Deze activiteit is geïnspireerd door de beweegmethode De Kracht van Eenvoud, kaartenset spelen met lucht.http://fysioeducatief.nl/dekrachtvaneenvoud

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.