Beleven met een voetenbad

Locatie:

Binnen of buiten, in een ruimte waar de vloer nat mag worden

Aantal deelnemer:

1 of meer

Materiaal:

Schakelaar (knop), schakelkastje, elektrische voetenbadje, klein laag tafeltje, evt. kofferband

Eventueel (variatie): bubbelmat voor in een grote plastic bak

Tijdsduur:

+/- 15 minuten, daarna koelt het water af

Voorbereiding:

Zet klaar: voetenbadje met water (niet te warm, niet te koud). Je kunt het voetenbadje op een verhoging zetten of  op de voetenplank van de rolstoel/eetstoel. Maar wel zo dat de voeten van het kind/deelnemer goed in het water terechtkomen. Eventueel kun je het badje vastzetten met bv een kofferband. Plaats de schakelknop op tafel/ werkblad zodat het kind/deelnemer er goed bij kan. Doe schoenen en sokken uit. Rol de broekspijpen op (of doe de broek eerst helemaal uit, en plaats de voeten van het kind/deelnemer in het voetenbadje. Zet het voetbad aan met de knop op het voetenbadje. Doe de stekker van het voetbad in het schakelkastje zodat deze met elkaar zijn verbonden. Controleer of de knop werkt! Pak alvast een (grote) handdoek. Eventueel kun je een handdoek onder het badje leggen, of op de zitting van de stoel. Kan handig zijn i.v.m. nat worden.

Speluitleg:

Door op de knop te drukken, kun je zelf bepalen of je de bubbels wel of niet wilt. Heerlijk genieten van bubbelend warm water aan je voeten. Na ongeveer 15 minuten is het water afgekoeld. Je kunt het nog bijvullen met wat warmer water of stoppen met de activiteit. Droog de voeten goed af. Doe sokken en schoenen weer aan.

LET OP: water en elektriciteit gaan niet altijd goed samen! Zorg altijd dat je de stekker niet in de directe nabijheid van het water hebt!

Variaties:

  • Snoezel voetenbad – Ik ga EMB! Inspiratiebox
  • Door een (paar) druppel(s) badschuim in het badje te doen, kun je ‘sneeuw’ maken. Echt maar enkele druppels hoor, anders staat de ‘sneeuw’ tot het plafond.
  • Door niet zelf met je voeten in het badje te gaan, maar een broer of zus of vader of moeder, of oma of opa, of een begeleider, kan de deelnemer bepalen of de ander wel of geen bubbels ervaart 😉
  • Je kunt ook samen met iemand anders in het voetenbadje met zijn tweetjes.
  • Met een bad-bruistablet of een beetje badolie maak je het water extra zacht en komt er ook nog een geur vrij.
  • Met een bubbelmat voor in het échte bad, kun je op deze manier een bubbelbad voor iemand anders verzorgen. Of juist iemand laten schrikken.
  • In de zomer kun je een gewoon opblaasbadje met een ‘bubbelmat’ veranderen in een bubbelbad!
  • Als je er echt een ‘beauty-activiteit” van wilt maken is een voetmassage en/of insmeren met bodylotion of massageolie ook heerlijk!

LET OP: voordat je badschuim, badolie, bodylotion of massage olie gebruikt: check of er geen allergieën zijn.

Meer informatie en bijlagen:

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.