Spelen met klittenband (2)

Locatie:

Binnen of buiten

Aantal deelnemers:

1 of meer

Materiaal:

Een (voeten)band, bijvoorbeeld zelfgemaakt van een stukje neopreen of een sok, een kussen, klittenband.

Tijdsduur:

30 minuten

Voorbereiding:

Zorg dat je klittenband in huis hebt. Zowel de harde kant, als de zachte kant. Je kunt klittenband kopen met een plakrand aan de achterkant, die kun je gemakkelijk ergens aan bevestigen en ook weer verwijderen. Maak een bandje die om de voet van de jongere past. Dit kan je gemakkelijk zelf maken met een stukje neopreen of een sok. Bevestig aan de onderkant van het bandje een stukje klittenband. de andere kant van het klittenband bevestig je op het kussen. Dit kussen leg je op de voetensteun van de rolstoel.

Speluitleg:

Zodra de voeten het kussen raken, zullen ze vast komen te zitten aan de andere kant van de klittenband. Er moet dan extra moeite worden gedaan om ze weer los te krijgen. Hierdoor stimuleer je de jongeren om kracht te zetten en in beweging te komen. En het zorgt voor heel veel lol.

Variaties:

  • Je kunt deze activiteit natuurlijk op heel veel verschillende manieren uitvoeren. Met klittenband aan de voeten, maar bijvoorbeeld ook aan een handschoen. Of maak klittenband aan een leuk speeltje, en bevestig de andere kant van de klittenband aan het rolstoelblad. Zodra een kind gemotiveerd is om het speeltje te pakken, zal het extra moeite moeten doen om het speeltje los te trekken. Zo kun je er een spelletje van maken.
  • Voor de echte creatieveling, kun je als voorbereiding een klittenband mat of kussen maken. Deze kun je dan vaker gebruiken. ( zie activiteit voelen aan een voelkussen )

Voelen aan een voelkussen

  • Zie ook activiteit ( spelen met klittenband (1) )

Spelen met klittenband (1)


Deze activiteit is geïnspireerd door de beweegmethode De Kracht van Eenvoud, kaartenset klittenband.http://fysioeducatief.nl/dekrachtvaneenvoud

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.