Spelen met klittenband (1)

Locatie:

Binnen of buiten

Aantal deelnemers:

1 of meer

Materiaal:

Klittenband, materiaal om mee te spelen ( zie voorbereiding en speluitleg )

Tijdsduur:

30 minuten

Voorbereiding:

Zorg dat je klittenband in huis hebt. Zowel de harde kant, als de zachte kant. Je kunt klittenband kopen met een plakrand aan de achterkant, die kun je gemakkelijk ergens aan bevestigen en ook weer verwijderen.

Bedenk van te voren waar je de klittenband op wilt vastmaken. Je kunt de klittenband om een sok wikkelen, en dan de andere kant van de klittenband op de voetensteun plakken bijvoorbeeld.

Speluitleg:

Zodra de voeten het blad raken, zullen ze vast komen te zitten aan de andere kant van de klittenband. Er moet dan extra moeite worden gedaan om ze weer los te krijgen. Hierdoor stimuleer je de kinderen om kracht te zetten en in beweging te komen.

Variaties:

  • Je kunt deze activiteit natuurlijk op heel veel verschillende manieren uitvoeren. Met klittenband aan de voeten, maar bijvoorbeeld ook aan een handschoen. Of maak klittenband aan een leuk speeltje, en bevestig de andere kant van de klittenband aan het rolstoelblad. Zodra een kind gemotiveerd is om het speeltje te pakken, zal het extra moeite moeten doen om het speeltje los te trekken. Zo kun je er een spelletje van maken.
  • Voor de echte creatieveling, kun je als voorbereiding een klittenband mat of kussen maken. Deze kun je dan vaker gebruiken. ( zie activiteit voelen aan een voelkussen )

Voelen aan een voelkussen

  • Zie ook activiteit ( spelen met klittenband (2) )

Spelen met klittenband (2)

Meer informatie en bijlagen:


Deze activiteit is geïnspireerd door de beweegmethode De Kracht van Eenvoud, kaartenset klittenband.http://fysioeducatief.nl/dekrachtvaneenvoud

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.