Stempelen met bubbeltjesplastic

Locatie:

Binnen

Aantal deelnemers:

1 of meer

Materiaal:

Bubbeltjesfolie, zacht elastiek of een touwtje, zelfklevende tape, verf, papier/canvas, schort

Tijdsduur:

30 minuten of meer

Voorbereiding:

Zet alle spullen alvast klaar op tafel. Pak een stuk bubbeltjesfolie en eventueel zelfklevende tape om het stuk te fixeren aan de hand/voet van de jongere. Doe verschillende kleuren verf op een bord, pak het materiaal waarop je gaat verven. Eventueel een verfschort en een kom met water / doekjes om de handen mee schoon te maken.

Speluitleg:

Leg een vel papier of een canvas voor de jongere op tafel of op het rolstoelblad. Maak eventueel het papier vast met plakband om verschuivingen te voorkomen. Wikkel een stuk bubbeltjesfolie om de hand van de jongere en maak dit rond de pols vast met een zacht elastiek of touwtje, haal het door de verf heen en stempelen/verven maar op het papier/canvas. Ook leuk om bubbeltjesfolie om de voet te wikkelen en door daarmee te laten stempelen/verven. Leg dan het papier/canvas op de grond of op de voetensteun van de rolstoel. Je kunt ook het canvas naar de hand of voet toebrengen waardoor het voor de jongere makkelijker is om te stempelen/verven.

Variaties:

  • Om de jongere meer bewust te laten worden van het lichaamsdeel kun je bijvoorbeeld ook een bal (tennisbal) in het bubbeltjesfolie wikkelen en die fixeren aan de hand door middel van zelfklevende tape. Of bijvoorbeeld een bal met een geluid.
  • Hang de jongere in een tillift, laat die zo laag mogelijk zakken zodat de jongere met zijn/haar voeten op de grond kan en laat de jongere op deze manier met zijn/haar voeten stempelen/verven.
  • Het is ook leuk om iets gericht te stempelen/verven. Bijvoorbeeld, knip een zeemeerminnenstaart van papier of een groot hart, etc.
  • Maak een schilderij met bubbeltjesplastic – Ik ga EMB! Inspiratiebox

Meer informatie en bijlagen:

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.