Verftekening maken met autootjes

Locatie:

Binnen

Aantal deelnemers:

1 of meer

Materiaal:

Speelgoedauto groot of klein, verschillende kleuren verf, groot vel papier, bijv. de achterkant van een behangrol, evt. een mat om de auto’s naar beneden te laten rijden en een plank als hulpmiddel om de auto naar beneden te laten rijden.

Tijdsduur:

15 minuten of meer.

Voorbereiding:

Pak alle materialen en zet de auto en de verf alvast klaar. Beslis hoe je wilt gaan verven, bijv. op een groot vel papier op het rolstoelblad van de jongere, of zoals op het filmpje met een behangrol. Zet dan alvast het ‘parcours’ klaar.

Speluitleg:

Zet de jongere boven aan het parcours, met een plank op schoot. Zorg ervoor dat de plank boven het parcours valt, zodat de auto direct naar beneden kan rijden. Rijd met de auto door de verf en zet de auto dan op de plank. Stimuleer de jongere om de auto van de plank af te duwen zodat de auto naar beneden rijdt. Door de profiel van de banden krijg je een grappig effect! Herhaal dit met verschillende kleuren.

Variaties:

  • Probeer verschillende autootjes uit, auto’s met een goed profiel op de banden, maken een nog mooier effect!
  • Je kan natuurlijk ook een groot vel papier op het rolstoelblad van de jongere plakken en dan de auto heen en weer laten rijden!

Meer informatie en bijlagen:

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.