Verven met een bal

Locatie:

Binnen of buiten, rondom een tafel

Aantal deelnemers:

2 of meer

Materiaal:

Groot laken, bal, verf, verfschorten, eventueel knutselmateriaal om te verven

Tijdsduur:

15 minuten of meer

Voorbereiding:

Span een groot laken rondom de tafel. Pak een bal en verspreid over het laken diverse klodders verf, het leukste effect krijg je wanneer je verschillende kleuren gebruikt. Doe een verfschort om bij de jongere en eventueel bij jezelf.

Speluitleg:

Ga beide rondom de tafel zitten, wanneer de jongere hulp nodig heeft bij het rollen van de bal, ga je naast de jongere zitten en help je hem/haar hiermee. Rol dan de bal over het laken heen naar de persoon die tegenover jullie zit. De ander vangt de bal en rolt de bal weer terug over het laken. Op deze manier verspreidt de verf over het laken en krijg je een mooi kunstwerk. Hier kan je eventueel weer mee verder knutselen.

Variaties:

Je kan de bal rollen, maar ook stuiteren. Verzin opdrachtjes om de bal naar de ander te krijgen. Bijvoorbeeld: de bal moet langzaam/snel rollen, de bal moet 1 keer stuiteren etc.

Leg voorwerpen op het laken ( bijvoorbeeld een kartonnen bord ) waar de bal overheen kan rollen. Op deze manier verf je een voorwerp waar je mee kan knutselen.

Leg een wit of ander gekleurd papier in een grote bak. Doe daarin wat verschillende kleuren verf en een paar kleine balletjes. Laat de jongere de bak bewegen door er tegen te slaan of maak de bak vast met touw om de pols van de jongere. Door de bewegingen gaan de ballen rollen door de verf heen en zo maak je een mooi kunstwerk.

Meer informatie en bijlagen:

 

 

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.