Voelactiviteit waterparels

Locatie:

Binnen of buiten

Aantal deelnemers:

1 of meer

Materiaal:

Een grote bak, water, waterparels

Tijdsduur:

10 minuten of meer

Voorbereiding:

Grote parels: Deze hebben al water geabsorbeerd, je kunt direct aan de slag met de activiteit.

Kleine parels: Deze moeten nog water absorberen. Vul een bak met een laagje water en schud daar een aantal waterballetjes bij (ongeveer een lepel). Let op, het zijn er snel meer als je denkt! Laat deze bak 6 uur staan en giet het overgebleven water daarna weg. Je kunt hiervoor een vergiet gebruiken zodat de balletjes niet overal in de wasbak liggen.

Speluitleg:

Zodra de waterparels bruikbaar zijn, kun je hier met je blote handen of voeten aan voelen. Een echte sensopathische activiteit waarbij beleven centraal staat.

Let wel op! Wanneer kinderen de mogelijkheid en de neiging hebben materialen in de mond te stoppen, deze activiteit altijd met begeleiding uitvoeren! De balletjes zijn klein en kunnen gemakkelijk doorgeslikt worden als er geen toezicht is.

De balletjes zijn herbruikbaar. Wanneer je merkt dat ze na een aantal dagen kleiner worden, giet je er wat extra water bij en ze vullen zichzelf weer met water.

Variaties:

  • De activiteit kan zowel met de blote handen als met de voeten uitgevoerd worden. Je kunt de parels ook over de armen en benen wrijven.
  • Mocht een kind niet van de kou houden, doe er dan wat warm water bij zodat het prettiger aanvoelt.
  • Met een fijn snoezelmuziek van youtube bevind je je al snel in een ontspannen omgeving.

Meer informatie en bijlagen:

 

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.