Voelen aan een voelkussen

Locatie:

Binnen of buiten

Aantal deelnemers:

1

Materiaal:

Klittenband kussen, materiaal met klittenband om op het kussen te bevestigen

Tijdsduur:

30 minuten

Voorbereiding:

In het filmpje is een kussen omgetoverd tot klittenband kussen. Voor de creatieveling: Naai de harde kant van het klittenband op een kussen. Veel speeltjes zijn wat zachter en blijven door de textuur van het stof hangen aan de harde kant van het klittenband.

Speluitleg:

Zoek voorwerpen die blijven plakken op het klittenband kussen. Het is een sensopathische activiteit die veel prikkels afgeeft. Speeltjes of voelmaterialen kun je per kind uitkiezen zodat je altijd passend materiaal aanbiedt.

Variaties:

  • Je kunt het als sensopathische activiteit inzetten, maar voor de kinderen die wat meer uitdaging aankunnen, kan je het ook als spelletje maken.
  • Je kunt deze activiteit natuurlijk op heel veel verschillende manieren uitvoeren. Met klittenband aan de voeten, maar bijvoorbeeld ook aan een handschoen. Of maak klittenband aan een leuk speeltje, en bevestig de andere kant van de klittenband aan het rolstoelblad. Zodra een kind gemotiveerd is om het speeltje te pakken, zal het extra moeite moeten doen om het speeltje los te trekken. Zo kun je er een spelletje van maken.

Meer informatie en bijlagen:

Reacties (1)

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.