Sneeuwballen gooien met zelfgemaakte ballenschieter

Locatie:

Binnen of buiten

Aantal deelnemers:

2 of meer

Materiaal:

Zelfgemaakte ballenschieter (zie onderaan deze pagina voor meer informatie), witte zachte ballen of bijvoorbeeld een bol witte sokken etc. , evt. een handschoen met klittenband.

Tijdsduur:.

5 minuten of meer

Voorbereiding:

Pak alle materialen en zet dit klaar. In dit filmpje is goed te zien hoe de ballenschieter werkt. https://www.ikgaemb.nl/inspiratiebox/instructiefilmpje-ballenschieter/?_sf_s=ballenschieter

Speluitleg:

Plaats de ballenschieter op het rolstoelblad van de jongere of zet op de tafel voor hem/haar neer. Plaats een sneeuwbal in de daarvoor bestemde uitsparing en laat de jongere de ballenschieter beethouden. Evt. kan je de jongere een handschoen aangeven waarop klittenband is bevestigd. Bevestig dit dan ook aan de ballenschieter. De jongere kan nu iets langer de ballenschieter vasthouden om vervolgens los te laten. De sneeuwbal wordt dan geworpen door de ballenschieter. Nu kan de jongere deelnemen aan een sneeuwballen gevecht! Kijk bij variaties voor meer spelactiviteiten met de ballenschieter.

Variaties:

Meer informatie en bijlagen:


Een uitgebreide beschrijving van de ballenschieter, inclusief bouwtekening, krijg je gratis bij de aanschaf van het e-boek Speelgoed Maken voor Meervoudig Gehandicapten. Deze uitgebreide beschrijving kun je ook los aanvragen voor €1, dit doe je door een mailtje te sturen naar dit emailadres: jolanda@cdevink.com.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.