Samenspelen met een voetbaltrainer

Locatie:

Binnen of buiten

Aantal deelnemers:

1 of meer

Materiaal:

Voetbaltrainer, zachte bal of bijvoorbeeld een rond reiskussen gevuld met bolletjes.

Tijdsduur:

5 minuten of langer

Voorbereiding:

Bevestig de riem van de voetbaltrainer om je middel en pak een zachte bal of een reiskussen.

Speluitleg:

Laat de jongeren eventueel eerst voelen aan de bal. Laat dan kort zien wat je met een bal kan doen, bijvoorbeeld gooien of schieten. Bevestig dan de bal aan de voetbaltrainer en vraag aan de jongere of hij/zij de bal zo lang mogelijk vast wil houden. Loop zelf naar achteren zodat er rek op het elastiek komt te staan. Als de jongere de bal loslaat schiet de bal terug. Herhaal dit een aantal keer.

Variaties:

  • Wanneer het de jongere niet lukt om de bal even vast te houden zou je een stukje klittenband op de bal kunnen bevestigen. Geef de jongere dan een washand aan de hand met daarop ook een stuk klittenband. Doordat de afstand tussen jullie steeds langer word, zal de bal zich lostrekken van het klittenband en weer terug schieten.
  • Je kan er verschillende spelletjes mee doen. Bijvoorbeeld dat degene die de riem van de voetbaltrainer aan heeft moet proberen om de bal te ontwijken als hij teruggeschoten word door de jongere.

Meer informatie en bijlagen:

  • Een voetbaltrainer is te koop op verschillende websites. Zoek op google naar voetbaltrainer zonder bal en bevestig dan een zachte bal in de houder.

 

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.