Yrsa ervaart knetterzeep met haar voeten!

Locatie:

Binnen

Aantal deelnemers:

1 of meer

Materiaal:

knetterzeep, eventueel een gladde ondergrond (bijvoorbeeld een spiegel), eventueel de tillift.

Tijdsduur:

15 minuten of meer

Voorbereiding:

Pak de knetterzeep. Zet alvast een bak met water en een handdoek klaar om na afloop de voeten mee schoon te maken.  Ook kun je hiervoor billendoekjes gebruiken. 

Speluitleg:

Laat de jongere eerst ervaren wat er gebeurt wanneer je de knetterzeep aanraakt. Doe dit bijvoorbeeld door wat knetterzeep op het blad te spuiten of direct in de handpalm en luister naar het geluid van de knetterzeep. Daarna kan de jongere de knetterzeep aanraken met de voeten. Spuit wat klodders knetterzeep op de vloer (of je gekozen ondergrond) en laat de jongere met de voeten bewegen door de knetterzeep. ( voor het ervaren met de voeten vanuit de rolstoel of tillift zie variatie ) 

Variaties:

  • Ervaren met je voeten vanuit de tillift! Zet de jongere in de tillift, en doe de tillift naar beneden zodat de voeten van de jongere de grond aanraken. Laat de jongere de voeten bewegen over de vloer en laat zo kennis maken met knetterzeep.
  • Je kunt deze activiteit ook vanuit de rolstoel of andere stoel uitvoeren. Zorg ervoor dat onder de voeten een plat oppervlak komt te liggen. Een hoge doos of de voetplaat van de rolstoel met daarop een gladde ondergrond (bijvoorbeeld een spiegel) is hiervoor geschikt.
  • Masseer de voeten met knetterzeep. Blijf wel goed letten op de reactie van de jongere, het kan ook als te veel prikkels worden ervaren.

Meer informatie en bijlagen:

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.