Yrsa maakt een bloemenboeket

Locatie:

Binnen

Aantal deelnemers:

1 of meer

Materiaal:

Eierdoos, schaar, verschillende kleuren verf, knikkers, afsluitbare bak, eventueel glitters, canvas of stevig karton en lijm.

Tijdsduur:

15 minuten of meer

Voorbereiding:

Zet alle spullen alvast klaar op tafel. Eventueel een verfschort en een kom met water / doekjes om de handen mee schoon te maken. Knip van een eierdoos bloemen. ( op google of youtube zijn verschillende voorbeelden te vinden hoe je van een eierdoos bloemen kan knippen )

Speluitleg:

Doe een aantal bloemen in een afsluitbare bak. Kies samen met de jongere een aantal kleuren verf en voeg deze toe aan de bak. Door knikkers toe te voegen aan de bak wordt de verf beter verdeeld over de bloemen. Sluit de bak goed af! Wanneer de bak heen en weer wordt geschud gaan wordt de verf verdeeld over de bloemen. Haal de bloemen eruit, strooi er eventueel wat glitters overheen en laat goed drogen. Eventueel kun je nu nog meer bloemen op dezelfde manier verven. Verf op een canvas doek de stelen van de bloemen. Wanneer de bloemen droog zijn plak je deze ook op het doek. Nu is je boeket klaar! Tip: Geef je het boeket cadeau? leuk om er wat bloemenparfum op te spuiten!

Variaties:

  • In plaats van de bloemstelen te verven kan je ook de hand van de jongere groen verven en deze op papier ‘stempelen’.  Aan de uiteinde van de vingers plak je de bloemen.

Meer informatie en bijlagen:

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.