Yrsa maakt een krijtschilderij met een föhn.

Locatie:

Binnen

Aantal deelnemers:

1 of meer

Materiaal:

Een föhn, schakelkastje met schakelaar (Bijv.: BJ participationbox ), een groot vel wit papier, verschillende kleuren waskrijtjes, stevig plakband.

Tijdsduur:

10 minuten of meer

Voorbereiding:

Pak een groot vel wit papier, leg boven aan het papier de waskrijtjes op willekeurige volgorde en bevestig deze met stevig plakband. Hang het papier op, of leg op een tafel. Pak de föhn en sluit deze aan op het schakelkastje. Zet het schakelkastje op de stand die je wilt gaan gebruiken. Test vooraf even op alles werkt en of het schakelkastje op de juiste stand staat. In dit filmpje wordt uitgelegd hoe de BJ participationbox werkt: https://www.ikgaemb.nl/inspiratiebox/instructie-filmpje-schakelkastje/?_sft_soort=instructie-filmpjes

Speluitleg:

Plaats de föhn voor de jongere, dichtbij het blad met waskrijtjes. Bevestig het bijvoorbeeld aan het rolstoelblad. Hoe dichterbij de föhn bij de krijtjes, hoe sneller ze smelten door de warmte. Je kan ook zelf de föhn beethouden, alleen ziet de jongere waarschijnlijk het effect niet goed wanneer het blad op tafel ligt. Plaats de schakelaar dicht bij de jongere, zodat hij/zij deze zelf kan bedienen. Door op de schakelaar te drukken, gaat de mixer aan (afhankelijk van de stand van het schakelkastje). Door de warmte van de föhn, gaan de krijtjes smelten en krijg je een mooi effect op het papier!

Variaties:

Meer informatie en bijlagen:

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.