Krijtschilderij maken met zelfgemaakte ballenschieter

Locatie:

Binnen of buiten

Aantal deelnemers:

2 of meer

Materiaal:

Een groot wit laken of canvas doek, zelfgemaakte ballenschieter (zie onderaan deze pagina voor meer informatie), krijtbommen. evt. een handschoen met klittenband.

Tijdsduur:

10 minuten of meer

Voorbereiding:

Pak alle materialen en leg dit klaar. Leg het laken of canvas doek voor de rolstoel neer, zodat de krijtbommen daarop landen na het gooien. In dit filmpje is goed te zien hoe de ballenschieter werkt. https://www.ikgaemb.nl/inspiratiebox/instructiefilmpje-ballenschieter/?_sf_s=ballenschieter

Speluitleg:

Plaats de ballenschieter op het rolstoelblad van de jongere of zet op de tafel voor hem/haar neer. Plaats een krijtbom in de daarvoor bestemde uitsparing en laat de jongere de ballenschieter beethouden. Evt. kan je de jongere een handschoen aangeven waarop klittenband is bevestigd. Bevestig dit dan ook aan de ballenschieter. De jongere kan nu iets langer de ballenschieter vasthouden om vervolgens los te laten. De krijtbom wordt dan geworpen door de ballenschieter en komt op het laken of het canvas doek terecht. De krijtbom laat een mooie gekleurde afdruk achter. Gooi verschillende kleuren krijtbommen en maak zo een eigen schilderij! Kijk bij variaties voor meer spelactiviteiten met de ballenschieter.

Variaties:

Meer informatie en bijlagen:

  • Vul bij de zoekopdracht op google.nl gooi krijt bommen in en er komen een aantal webshops naar voren waar deze krijtbommen te koop zijn.

 


Een uitgebreide beschrijving van de ballenschieter, inclusief bouwtekening, krijg je gratis bij de aanschaf van het e-boek Speelgoed Maken voor Meervoudig Gehandicapten. Deze uitgebreide beschrijving kun je ook los aanvragen voor €1, dit doe je door een mailtje te sturen naar dit emailadres: jolanda@cdevink.com.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.