Pionnen omschoppen in de tillift

Locatie:

Binnen

Aantal deelnemers:

2 of meer

Materiaal:

Pionnen of iets soortgelijks, tillift + tilmat

Tijdsduur:

10 minuten of meer

Voorbereiding:

Zorg dat je de pionnen op een plek neerzet waar je genoeg ruimte hebt om daar met de tillift bij te komen. Je kunt ze dicht bij elkaar neerzetten of je kunt ze door de ruimte verspreiden.

Hang het kind in de tillift met de eigen passende tilmat zodat het veilig blijft. Wanneer mogelijk hang je de tilmat zo neer, dat het kind in een zittende positie bevindt, let op! Dit mate waarin dit mogelijk is, kan per kind verschillen. Veiligheid staat voorop.
Waarvoor is de zittende houding ? Kinderen kunnen dan beter zien wat er voor gebeurd. De pionnen worden zichtbaar waardoor ze gerichter kunnen bewegen.

Speluitleg:

Ga samen met je kind, die in de tillift hangt op zoek naar de pionnen. Om te beginnen kun je de pionnen het beste bij elkaar zetten zodat wanneer er één pion omvalt, misschien wel meerdere vallen en het effect groter is en het geluid van het omvallen van de pionnen beter binnen komt.

Als je een moeilijkere variatie wil, dan kun je de pionnen verspreiden door de ruimte en samen op zoek naar gaan de pionnen. Probeer dan elke pion die je vindt, om te schoppen tot je ze allemaal hebt gehad!

Met wat activerende muziek op de achtergrond, kun je kinderen stimuleren om te gaan bewegen.

Mocht een kind niet zelf de pionnen bewust kunnen omschoppen, dan kun je door middel van de tillift te verplaatsen toch zorgen dat de voeten de pionnen raken. Het geluid van het vallen van de pionnen kan genoeg zijn om plezier te beleven.

Variaties:

  • Houten pionnen, voor een hard geluid. Of plastic pionnen voor een wat dempend geluid.
    Je kunt de pionnen ook op een krukje zetten waardoor ze echt omlaag moeten vallen, het geluid is dan harder.
  • Variaties in moeilijkheid is mogelijk. Pionnen ver uit elkaar zetten, pionnen dicht bij elkaar plaatsen.

Meer informatie en bijlagen:

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.