Robothond instructies geven met spraakcomputer

Locatie:

Binnen

Aantal deelnemers:

1 of meer

Materiaal:

Zoomer (hond of een ander dier uit de serie), Spraakcomputer met blad met commando’s.

Tijdsduur:

5 minuten of meer.

Voorbereiding:

Maak eerst een blad aan op de spraakcomputer met daarin de commando’s waarnaar Zoomer luistert. (Dit staat in de gebruiksaanwijzing beschreven.) Spreek daarna de commando’s in met je eigen stem. Hier luistert Zoomer beter naar dan de standaard stem van de spraakcomputer.

Speluitleg:

Laat de jongere kennis maken met Zoomer. Wanneer je Zoomer voor het eerst gebruikt heeft hij een behoorlijke eigen wil. Wanneer de jongere dit spannend vind laat je Zoomer alleen op de grond rijden en kijk er samen naar. Doe voor wat er gebeurd als je Zoomer een commando geeft. Druk de kop van Zoomer in en zeg een commando. In het begin moet je Zoomer trainen als een echte pup. Na een aantal keer dezelfde commando’s te hebben gegeven, gaat Zoomer deze herkennen en ernaar luisteren. De jongere kan met de spraakcomputer ook een commando geven aan Zoomer en hem zo trainen. Let op, als begeleider moet je wel eerst de kop van Zoomer indrukken en daarna kan er een commando uitgesproken worden.

Variaties:

Meer informatie en bijlagen:

  • Zoomer of een ander dier uit deze serie zijn te koop via verschillende websites. Zoek op google naar Zoomer en klik op een website waar je wilt bestellen.

 

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.