Spelen en verven met knetterzeep

Locatie:

Binnen

Aantal deelnemers:

1 op 1

Materiaal:

Knetterzeep, eventueel vingerverf + canvas/papier

Tijdsduur:

15 minuten of langer

Voorbereiding:

Zet alle spullen alvast klaar op tafel. De knetterzeep, vingerverf en materiaal waarop je gaat verven. Eventueel een verfschort en een kom met water / doekjes om de handen mee schoon te maken.

Speluitleg:

Laat de jongere eerst ervaren wat er gebeurt wanneer je de knetterzeep aanraakt. Doe dit bijvoorbeeld door wat knetterzeep op het blad te spuiten of direct in de handpalm en luister naar het geluid van de knetterzeep. Daarna kan de jongere de knetterzeep aanraken, smeer het uit over de tafel/blad en raak een lichaamsdeel aan om te ervaren wat er gebeurt.

Variaties:

Je kunt ook verven met knetterzeep. Leg een vel papier of een canvas voor de jongeren op tafel of op het rolstoelblad. Maak eventueel het papier vast met plakband om verschuivingen te voorkomen. Doe eerst wat vingerverf op het canvas/papier en daar bovenop spuit je de knetterzeep. En dan verven maar! Je kunt ook het canvas naar de hand toebrengen waardoor het voor de jongere makkelijker is om te verven. Bij iedere nieuwe kleur breng je opnieuw knetterzeep aan.

Meer informatie en bijlagen:

 

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.